Aktivna mrežna oprema in storitve, papirnica Količevo karton d.o.o.

Izzivi tehnološke osvežitve celotnega aktivnega računalniškega omrežja v proizvodnemu podjetju - kartonaži


Sodobno poslovanje in organizacija ne poznata prostorskih in časovnih omejitev, zato je podpora informacijskih rešitev ključna, vse informacijske rešitve pa slonijo na komunikacijski opremi. Napredek v razvoju te opreme je neprestan in le najnovejša oprema z inovativno funkcionalnostjo, stroškovno učinkovitostjo in razvojno naravnanostjo prinaša potrebno konkurenčnost. Obnova opreme je zato tudi v visoko tehnološko opremljenih okoljih poslovna nujnost. Podjetje ADD zagotavlja uporabnikom rešitve s komunikacijsko opremo proizvajalca Hewlett Packard, ki te zahteve v celoti izpolnjuje.


Podjetje Količevo Karton d.o.o. (Količevo) je papirnica, ki deluje v sklopu družbe Mayr-Melnhof Karton AG (MM Karton), največjega svetovnega proizvajalca obloženih kartonskih plošč iz ponovno uporabljenih vlaken in eden vodilnih v proizvodnji enakega proizvoda iz prvič uporabljenih vlaken. Družbo MM Karton in njene izdelke odlikujejo kvaliteta, zanesljivost, strokovnost in varnost uporabe (pakiranja). Od vseh 1,6 milijonov ton končnih izdelkov družbe MM Karton v papirnici Količevo izdelujejo kartone teže od 210 do 550 g/m2, ki se uporabljajo za pakiranje hrane, kozmetike in farmacevtskih izdelkov ter podobnih zahtevnih izdelkih.
Parirnica Količevo je izredno uspešna v zagotavljanju strokovne podpore uveljavljene proizvodne tehnologije in v razvijanju in nadgradnji le-te s sodobnimi prijemi. S tem papirnica Količevo vzdržuje poslovno odličnost, kakor tudi v vseh pogledih odgovoren in skrben odnos do naravnega okolja, zaposlenih in širše družbene skupnosti, v kateri deluje.

Uporabnikovi izzivi in zahteve:

 • Povečanje odpornosti na odpoved opreme, izboljšanje sposobnosti za neprekinjeno delovanje
 • Zagotovitev zmožnosti za prilagajanje kapacitet sprotnim potrebam in pripravljenost na bodoči razvoj
 • Integracija komunikacij vseh informacijskih potreb podjetju v enotno IKT podporo
 • Splošna posodobitev in osvežitev opreme zaradi iztrošenosti

Rešitev ADD

Področje komunikacij ima pri podjetju ADD kot sistemskemu integratorju in ponudniku celovitih rešitev pomembno mesto. ADD sodeluje s ponudnikom Hewlett Packard (HP), ki je z družino produktov HP Networking eden vodilnih v svetu. Produkti pokrivajo vse elemente aktivne in druge mrežne opreme, vključno z mrežnimi stikali, usmerjevalniki, brezžičnimi priključnimi točkami ter vso pripadajočo programsko opremo za upravljanje opreme in za uporabo opreme na varen način.

Oprema HP Networking deluje na osnovi odprtih standardov, kar zagotavlja standardne in zato stroškovno učinkovite rešitve. Kvaliteto mrežnih produktov HP najbolj odraža doživljenjsko veljavno jamstvo, za katerim s svojim tehnološkim razvojem stoji vodilni svetovni dobavitelj IT opreme. Strokovnjaki podjetja ADD se za delo z opremo HP Procurve neprestano strokovno usposablja, zato ponudbo rešitve zaokroža:

 • Zanesljiva in hitra implementacija
 • Zagotovljeno vzdrževanje, primerno zahtevnosti uporabnika in kritičnosti poslovnih funkcij, ki so z opremo podprte
 • Številne referenčne postavitve zahtevnih rešitev

Postavitev rešitve zamenjave opreme je poslovno kritičen poseg v opremo, ki je po pravilu tudi pod časovnim pritiskom, zato je storitev projektno zasnovana in projektno vodena in vsebuje:

 • Programsko osvežitev in nadgradnjo aktivne opreme
 • Nastavitve protokolov in sodelovanja vseh aktivnih naprav
 • Postavitev sistema za upravljanje opreme skladno s splošno dobro prakso in interno politiko
 • Tehnično dokumentacijo in prenos znanja na osebje uporabnika

V rednem delovnemu času od 8.00 do 16.00 smo dosegljivi tudi preko telefona +386 1 479 00 11

 • ADD d.o.o.

Tbilisijska 85, 1000 Ljubljana

 • T: 01 479 00 11 | F: 01 423 50 85
 • Pišite nam
  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
 • sledite nam