Tiskajte varno s tiskalniki in MFP napravami HP

hp-add-tiskajte-varno-2018

 Tiskajte varno

HP veliko pozornost namenja varnosti svojih produktov. Tiskalniki in MFP naprave so vedno manj periferna oprema in postajajo vedno bolj podobni računalnikom, saj vsebujejo mikroprocesor, pomnilnik, trdi disk in so z namenom čim širše namembnosti opremljene z vedno več priključki, kot npr. brezžični priklop v omrežje, Bluetooth, USB za tiskanje in skenranje itd. A z razvojem in svojo vsestranskostjo tudi tiskalniki in MFP naprave postajajo vedno bolj ranljivi in odprti za nepooblaščeno uporabo ali celo zlorabo.

Pri večini poslovnih subjektov, tiskanje in skeniranje predstavljata podporo ključnim poslovnim procesom, zato je pomembno, da se pri vseh pomembnih ukrepih v smislu skladnosti z GDPR upoštevajo tudi ukrepi za zaščito mrežnih tiskalnikov in MFP naprav.

V sklopu celovitega pristopa k izpolnjevanju najvišjih varnostnih kriterijev, je tudi HP-jevo tehnično osebje opravilo zahtevna varnostna certificiranja po CompTIA+ certifikaciji.

HP je za vse svoje naprave, ki jih ponuja poslovnim uporabnikom, razvil naslednje „end–to–end" rešitve, ki so zelo podobne tistim v osebnih računalnikih:

-HP Sure Start: ta funkcionalnost ohranja varnost na osnovni ravni operacijskega sistema (BIOS). Naprava neprestano preverja in vedno znova potrjuje izvirno kodo BOIS-a. V primeru nepooblaščene spremembe kode BIOS-a, ki se lahko pojavi ob zlonamernem napadu, bo naprava samodejno odkrila spremembo v kodi ter izvedla popravek: naprava se samodejno ustavi, odstrani spremnjeno različico BOIS-a, jo nadomesti z izvirno ter se ponovno zažene. V tem postopku ni potrebna nobena aktivnost s strani IT oddelka.

-Run-time intrusion detection: naprava ima vgrajen mehanizem, ki deluje podobno kot protivirusni programi – spremlja in preverja operacijski sistem med delovanjem ter v primeru nepooblaščenih vdorov samodejno ustavi napravo, ustavi vdor in jo ponovno zažene.

-Whitelisting: naprava preverja različico programske opreme „Firmware", ki je digialno podpisana s strani HP-ja. Nepooblaščeni vdori se lahko potencialno izvedejo tudi tako, da se spremeni koda Firmware-a in na ta način izpostavi napadom celotno omrežje. Naprava take nepooblaščene spremembe Firmware-a zazna, se zažene v varnem načinu in na incident opozori odelek IT.

Vse varnostne nastavitve v napravi je možno učinkovito upravljati s pomočjo rešitve HP Jet Advantage Security Manager.

Za več informacijnas kontaktirajte na 01 479 00 11 ali pišite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

HP logo

V rednem delovnemu času od 8.00 do 16.00 smo dosegljivi tudi preko telefona +386 1 479 00 11

  • ADD d.o.o.

Tbilisijska 85, 1000 Ljubljana

  • T: 01 479 00 11 | F: 01 423 50 85
  • Pišite nam
    Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • sledite nam