Konferenca Moderne IT rešitve 2017 je predstavila aktualne trende informacijske tehnologije

 Konferenca Moderne IT rešitve 2017, ki smo jo organizirali 11. 4. 2017 v Ljubljani, je postregla s kopico informacij s področja infrastrukturnih ter mrežnih in varnostnih rešitev. Več kot 80 udeležencev konference je tako lahko prisluhnilo aktualnim temam, pa tudi tistim, s katerimi se bo IT srečeval v prihodnosti, tako bližnji kot daljni.

add-moderne-it-resitve-2017-1

ADD-jevi strokovnjaki in gostujoči predavatelji so na začetku izpostavili četrto industrijsko revolucijo in kaj nam ta prinaša. Digitalna transformacija se je marsikje že začela, a veliko podjetij to še čaka, zato je bila posebna pozornost namenjena tudi tej temi. Mrežne in predvsem brezžične rešitve blagovne znamke Aruba so bile predstavljene v sklopu pametnega povezovanja omrežij ter prihoda IoT (Internet of Things) oz. interneta stvari.

Slušatelji so se nato razdelili v dve sekciji, infrastrukturno ter mrežno in varnostno. V sklopu infrastrukturne je bilo moč prisluhniti trendom ter novostim, ki jih na tem področju prinaša HPE. Varnostno kopiranje mora prav tako slediti novim zahtevam informacijske tehnologije, zato je bila posebna pozornost namenjena tudi temu področju. Poslovanje v oblaku je predvsem zaradi stroškovne učinkovitosti postalo resen igralec na trgu, a včasih je določene informacije smiselno imeti shranjene pri sebi. Za nemoteno delovanje vseh informacijskih sistemov je v osnovi potrebna dobra infrastruktura. V sklopu zadnjega predavanja iz te sekcije so slušatelji lahko prisluhnili predavanju o vzdrževanju dobre kondicije infrastrukture v podjetju.

4

Sekcija za mrežne in varnostne rešitve je začela s temo, ki bo zelo aktualna v prvi polovici leta 2018. Gre namreč za uredbo o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov (GDPR/ZVOP - (EU) 2016/679), ki stopi v veljavo maja 2018. Ta bo prinesla precej novosti, med drugim tudi precej visoke kazni. Zato se je modro s tem vprašanjem in skladnostjo z uredbo ukvarjati že sedaj. Predavanje se je nadaljevalo s področjem kibernetske varnosti ter odkrivanjem in odstranjevanjem potencialnih varnostnih groženj, ki pretijo podjetjem. Na zadnjem predavanju z naslovom Kako dobro poznate svojega sovražnika, pa so bile predstavljene varnostne rešitve družbe Fortinet in njihov pristop k obravnavanju in preprečevanju naprednih varnostnih groženj.

 

Prosojnice z dogodka Moderne IT rešitve 2017

* Kaj se dogaja v četrti industrijski revoluciji?

* HPE Digitalna transformacija

SEKCIJA ZA INFRASTUKTURNE REŠITVE

1. predavanje   Trendi in novosti HPE

2. predavanje   Kako backup sledi novim trendom IT

3. predavanje   Pasti v oblaku, vmes in na tleh

4. predavanje   V kakšni kondiciji je vaša infrastruktura?

SEKCIJA ZA NETWORKING IN SECURITY

1. predavanje   GDPR/ZVOP in vpeljava nadzora nad IoT

2.predavanje    Sodobne odločitve v kibernetski varnosti

3. predavanje   Odkrijte in eliminirajte notranje varnostne grožnje

4.predavanje    Kako dobro poznate svojega sovražnika?

 

V rednem delovnemu času od 8.00 do 16.00 smo dosegljivi tudi preko telefona +386 1 479 00 11

  • ADD d.o.o.

Tbilisijska 85, 1000 Ljubljana

  • T: 01 479 00 11 | F: 01 423 50 85
  • Pišite nam
    Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • sledite nam