ADD na RISK konferenci 2017 s študijo primera o naprednem beleženju uporabniških aktivnosti z rešitvijo Observe IT

ADD se je v sklopu mednarodne varnostne konference RISK 2017, ki je potekala 15. in 16. 3. 2017 v Laškem, predstavil s predavanjem Observe IT: Nadzor uporabnikov v praksi. Ker je informacijska varnost izjemno pomemben dejavnik, je za dober pregled nad IT infrastrukturo pomembno imeti nadzor nad uporabniki in spremembami, ki jih ti naredijo. Rešitev Observe IT pa omogoča prav to.

add-risk-2017

Poleg "snemanja" aktivnosti Observe IT omogoča tudi napredno zaznavanje notranjih in zunanjih groženj, ki so praviloma posledica človeškega faktorja. S to rešitvijo je možno spremljati tudi delo na delovnih postajah, a mora biti taka implementacija skladna s standardi, regulativo in lokalno zakonodajo (ZVOP-1 - Zakon o varstvo osebnih podatkov).

V sklopu predavanja so slušatelji lahko prisluhnili praktičnim primerom implementacije pri strankah, vključno z razlogi zaradi katerih so stranke izbrale rešitev Observe IT. Med razlogi so npr. nadzor zunanjih IT izvajalcev, nadzor zaposlenih, ki imajo dostop do občutljivih osebnih podatkov, služi pa jim tudi kot orodje za iskanje potencialnih groženj ter vpeljavi sprememb, ki te grožnje odstranijo. V zaključnem delu predavanja pa so bili izpostavljeni zakonski izziv, saj je pri skrbni implementaciji Observe IT rešitve potrebno pomisliti tudi na področje zasebnosti zaposlenih na posameznem delovnem mestu. 

V rednem delovnemu času od 8.00 do 16.00 smo dosegljivi tudi preko telefona +386 1 479 00 11

  • ADD d.o.o.

Tbilisijska 85, 1000 Ljubljana

  • T: 01 479 00 11 | F: 01 423 50 85
  • Pišite nam
    Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • sledite nam