Vabilo na poslovni zajtrk - 12.6.2019 / Pyramid Analytics

add-bi

Vabimo vas na poslovni zajtrk z naslovom »PYRAMID ANALYTICS - SODOBNA ANALITIČNA PLATFORMA ZA CELOVITO OBVLADOVANJE PODATKOV«, na katerem vam bomo analitično platformo Pyramid Analytics predstavili v živo skozi uporabne demo primere in prikazali, kako lahko sodobna celovita analitična platforma podpira vsakodnevne poslovne izzive in izboljšuje pregled nad poslovanjem.

Kdaj: 12.6.2019 ob 9:00 (do predvidoma 11:00)
Kje: v prostorih podjetja ADD d.o.o., Ljubljana, Tbilisijska 85, 1000 Ljubljana

Analitična platforma Pyramid Analytics je več kot le BI platforma – je celovit analitični operacijski sistem (Analytical OS), ki omogoča enostavno pregledovanje in analiziranje podatkov v obliki poročil in nadzornih plošč, komentiranje in sodelovanje, preprosto administracijo in avtomatizacijo obveščanja oziroma opozarjanja. Gre za združitev tradicionalne analitične/BI platforme z novodobnimi ogrodji strojnega učenja (»machine learning«) ter umetne inteligence.

Analitična platforma Pyramid Analytics je spletna rešitev, ki se namesti »on-premise« v IT okolje naročnika. Po želji je možno rešitev namestiti tudi v »cloud« in jo uporabljati kot »cloud« rešitev.

Ker je število mest omejeno, prosim za potrditev udeležbe na elektronski naslov erik.hocevar(at)add.si.

SODOBNA ANALITIČNA PLATFORMA ZA CELOVITO OBVLADOVANJE PODATKOV

Vabilo na poslovni zajtrk - 29.5.2019 / Netwrix

add-bi

Vabimo vas na poslovni zajtrk, kjer bomo v sodelovanju s podjetjem Netwrix in distributerjem Real Security predstavili napredno rešitev za nadzor sprememb v vašem IT okolju – orodje Netwrix Auditor.

Kdaj: 29.5.2019 ob 9:00
Kje: v prostorih podjetja ADD d.o.o., Tbilisijska 85, 1000 Ljubljana.
Zajtrk bo trajal približno 2 uri.

Predavatelj: Tadej Bajc, ADD

Netwrix Auditor omogoča zajem in analizo sistemskih in aplikativnih dnevniških zapisov iz naslednjih IT gradnikov:

- MS Active Directory
- MS File Server
- MS Exchange
- MS SQL
- MS SharePoint
- MS Windows server
- MS Azure
- MS Office 365
- EMC storage
- NetApp storage
- VMware
- Oracle
- Linux
- Cisco...

Enotna platforma uporabnikom zagotavlja varnost in analitiko za odkrivanje nepravilnosti v vedenju uporabnikov in preiskovanju vzorcev, še preden pride do morebitnih kršitev.

NetWrix Auditor je dostopna platforma za nadzor sprememb in konfiguracij. Poenostavlja zahtevano skladnost z regulativo, povečuje nivo varnosti v vašem okolju ter poenostavlja analizo vzroka napak (root cause analiza) skozi celotno IT infrastrukturo. Rešitev omogoča popolno vidljivost z revizijo sprememb varnostnih nastavitev, sistemskih nastavitev in nenazadnje podatkov.

Rešitev bo predstavljena s prikazom delovanja v demo okolju.

Ker je število mest omejeno, prosimo za potrditev udeležbe na elektronski naslov: gasper.cotman(at)add.si

Vljudno vabljeni!

 

ADD poslovni zajtrki v letu 2019

ADD tudi v letu pripravlja serijo poslovnih zajtrkov, ki so brezplačni tehnološki dogodki namenjeni poglobljenemu pregledu posamezne aktualne tematike.

add-bi

Seznam ADD poslovnih zajtrkov si lahko ogledate spodaj. Vse podrobnosti bodo pravočasno objavljene. Dodatne informacije in morebitno najavo udeležbe lahko sporočite na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate..

 

24. 5. 2019 Connected Intelligence
Microsoft & ADD & Iconics – rešitve za avtomatizacijo procesov (AI, IoT, BI).

29. 5. 2019 Netwrix
Database Activity Monitoring.

4. 6. 2019 Modern Azure Analytical Platform
Celovita analitična platforma v oblaku.

12. 6. 2019 Pyramid Analyitics 2018
Pyramid Analytics je celovit analitični operacijski sistem (Analytical OS).

19. 6. 2019 Cloudera – from EDGE to AI
Big data platforma za analitiko ogromnih količin podatkov, napredno analitiko, ...

4. 7. 2019 Kepion
Podpora za poslovne procese planiranja, napovedovanja ter izdelavo proračuna.

ADD se bo na konferenci NTK 2019 (21. do 23. maj 2019) predstavil s petimi predavanji

Tudi letos bomo del NT konferenci, ki se bo med 21. in 23. majem 2019 odvila v Portorožu. Za slušatelje NTK 2019 smo pripravili pet raznolikih strokovnih predavanj.

nt-konferenca-2019-microsoft-slovenija-ntk

Moderne analitične rešitve! Kaj nas uči praksa? (Marko Škufca)
Sreda, 22.5.2019, 15:00 - 17:30 / Aurora 1 - Poslovna vertikala - Energetika

Izkušnje s projekti na trgu energetike kažejo, da uspešno združevanje in obdelava različnih vrst podatkov postaja kritična. Poznati stranko, izboljšati učinkovitost, razumeti in predvideti prihodnost, ustvarjati nove storitve pomeni zahteva razumevanje preteklosti in gradnjo naprednih algoritmov. To zahteva določene pogoje v podatkih, tehnologiji, organizaciji in ljudeh. Marko Škufca bo v sklopu predavanja predstavil recept za vzpostavitev okolja, ki je prijazno do podatkov ter usmerjeno v postopno gradnjo moderne analitične platforme.

Poslovna in operativna analitika z roko v roki na primeru Pivovarne Laško Union (Miha Šebenik, Pivovarna Laško Union in Uroš Hribar, ADD)
Sreda, 22.5.2019, 15:00 - 17:30 / Europa A - Poslovna vertikala - Proizvodnja

Uroš Hribar bo skupaj z Miho Šebenikom, ki je manager razvoja poslovanja v Pivovarni Laško Union predstavil poslovno in operativno analitiko na primeru Pivovarne Laško Union. Predstavila bosta, da je uspeh v veliki meri odvisen od tega, kako so podjetja sposobna združiti dva zelo različna svetova - svet poslovanja in svet operativne analitike. Razumevanje obeh svetov in iskanje sinergij med njima je ključni cilj, ki pozitivno vpliva na poslovanje podjetja.

Enostavno kot v oblaku; pa vendar na tleh - HPE SimpliVity kot rešitev poenostavljenega IT (Jože Celestina)
Sreda, 22.5.2019, 15:55 - 16:55 / Adria 2

Jože Celestina se bo posvetil rešitvi HPE SimpliVity, ki poenostavi združevanje agilnost in ekonomičnost oblaka z nadzorom in upravljanjem lokalne IT opreme. Slušatelji bodo lahko na primeru spoznali, kako se z implementacijo HPE SimpliVity rešitve, zmanjša stroške lastništva (TCO) in poenostavi IT.

Moderno podatkovno skladišče - doma v oblaku! (Uroš Jemec in Boris Vezenšek)
Sreda, 22.5.2019, 15:55 - 16:55 / Mediteranea 2

Uroš Jemec in Boris Vezenšek pa se bosta posvetila konceptu izgradnje modernega podatkovnega skladišča v oblaku. Po predstavitvi koncepta bosta predstavila konkreten primer izgradnje podatkovnega skladišča, ki je v celoti implementiran v Microsoftovem oblaku. Predstavila bosta možnosti in načine tehnološke ter stroškovne optimizacije, na koncu pa se bosta posvetila rešitvi »ADD Azure Data Factory Framework« s katero uporabnik občutno pohitri razvoj podatkovnega skladišča ter olajša izvedbo rutinskih opravil.

Klasifikacija in skrb za vsebino dokumenta namesto nas? (Andrej Feldin, Cetis in Tadej Bajc, ADD)
Četrtek, 23.5.2019, 10:15 - 11:15 / Mediteranea 1

Nova pridobitev klasifikacije in varnosti dokumentov v paketu Microsoft 365 nam omogoča napreden način upravljanja z dokumenti. Na podlagi praktičnega primera podjetja Cetis d.d. bo Tadej Bajc skupaj z Andrejem Feldinom iz Cetisa predstavil način dela s klasificiranjem dokumentov. Z analiziranjem in vpogledom v pretok dokumentov lahko le-te sledimo in preprečimo uhajanje podatkov ter zlorab.

 

Moderne analitične rešitve! Kaj nas uči praksa? (Marko Škufca)

Sreda, 22.5.2019, 15:00 - 17:30 / Aurora 1

V rednem delovnemu času od 8.00 do 16.00 smo dosegljivi tudi preko telefona +386 1 479 00 11

  • ADD d.o.o.

Tbilisijska 85, 1000 Ljubljana

  • T: 01 479 00 11 | F: 01 423 50 85
  • Pišite nam
    Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • sledite nam