Napovedujemo največji dogodek poslovne analitike (BI) v Sloveniji – 12.10.2017

ADD tudi letos pripravlja že tradicionalni dogodek poslovne analitike, ki je z leti postal največji tovrstni dogodek v Sloveniji. Letošnji že 7. add.BI dogodek »Pametne odločitve za boljši jutri« bo potekal v četrtek, 12.10.2017 v Austria Trend Hotelu Ljubljana.

add bi dogodek 2017-trend-web


Podjetje ADD je eden vodilnih ponudnikov BI/CPM rešitev (Business Intelligence/Corporate Performance Management) v regiji. Naše podjetje skupaj s svojimi partnerji (Microsoft, Pyramid Analytics, HPE, Kepion in COPA-DATA) organizira največji dogodek na področju poslovne analitike v Sloveniji na katerem vam bomo predstavili:


*kako so podjetja in organizacije lahko še bolj uspešna z uporabo poslovne analitike,
*kako lahko analitična orodja pomagajo pri učinkovitejšem poslovanju,
*trendi in možnosti uporabe poslovne analitike (IoT, Big Data, prediktivna analitika,...),
*uporaba poslovne analitike v praksi,
*moderna BI/CPM arhitektura oz. kako doseči agilnost pri poslovni analitiki,
*delavnice in praktičen način prikaza uporabe Power BI, Pyramid Analytics in Kepion.

Agenda add.BI dogodka z natančnimi opisi bo objavljena kasneje, sam dogodek pa je primeren tako za poslovne kot IT uporabnike.

Prijavo na brezplačni dogodek lahko oddate že sedaj.

Konferenca Moderne IT rešitve 2017 je predstavila aktualne trende informacijske tehnologije

 Konferenca Moderne IT rešitve 2017, ki smo jo organizirali 11. 4. 2017 v Ljubljani, je postregla s kopico informacij s področja infrastrukturnih ter mrežnih in varnostnih rešitev. Več kot 80 udeležencev konference je tako lahko prisluhnilo aktualnim temam, pa tudi tistim, s katerimi se bo IT srečeval v prihodnosti, tako bližnji kot daljni.

add-moderne-it-resitve-2017-1

ADD-jevi strokovnjaki in gostujoči predavatelji so na začetku izpostavili četrto industrijsko revolucijo in kaj nam ta prinaša. Digitalna transformacija se je marsikje že začela, a veliko podjetij to še čaka, zato je bila posebna pozornost namenjena tudi tej temi. Mrežne in predvsem brezžične rešitve blagovne znamke Aruba so bile predstavljene v sklopu pametnega povezovanja omrežij ter prihoda IoT (Internet of Things) oz. interneta stvari.

Slušatelji so se nato razdelili v dve sekciji, infrastrukturno ter mrežno in varnostno. V sklopu infrastrukturne je bilo moč prisluhniti trendom ter novostim, ki jih na tem področju prinaša HPE. Varnostno kopiranje mora prav tako slediti novim zahtevam informacijske tehnologije, zato je bila posebna pozornost namenjena tudi temu področju. Poslovanje v oblaku je predvsem zaradi stroškovne učinkovitosti postalo resen igralec na trgu, a včasih je določene informacije smiselno imeti shranjene pri sebi. Za nemoteno delovanje vseh informacijskih sistemov je v osnovi potrebna dobra infrastruktura. V sklopu zadnjega predavanja iz te sekcije so slušatelji lahko prisluhnili predavanju o vzdrževanju dobre kondicije infrastrukture v podjetju.

4

Sekcija za mrežne in varnostne rešitve je začela s temo, ki bo zelo aktualna v prvi polovici leta 2018. Gre namreč za uredbo o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov (GDPR/ZVOP - (EU) 2016/679), ki stopi v veljavo maja 2018. Ta bo prinesla precej novosti, med drugim tudi precej visoke kazni. Zato se je modro s tem vprašanjem in skladnostjo z uredbo ukvarjati že sedaj. Predavanje se je nadaljevalo s področjem kibernetske varnosti ter odkrivanjem in odstranjevanjem potencialnih varnostnih groženj, ki pretijo podjetjem. Na zadnjem predavanju z naslovom Kako dobro poznate svojega sovražnika, pa so bile predstavljene varnostne rešitve družbe Fortinet in njihov pristop k obravnavanju in preprečevanju naprednih varnostnih groženj.

 

Prosojnice z dogodka Moderne IT rešitve 2017

* Kaj se dogaja v četrti industrijski revoluciji?

* HPE Digitalna transformacija

SEKCIJA ZA INFRASTUKTURNE REŠITVE

1. predavanje   Trendi in novosti HPE

2. predavanje   Kako backup sledi novim trendom IT

3. predavanje   Pasti v oblaku, vmes in na tleh

4. predavanje   V kakšni kondiciji je vaša infrastruktura?

SEKCIJA ZA NETWORKING IN SECURITY

1. predavanje   GDPR/ZVOP in vpeljava nadzora nad IoT

2.predavanje    Sodobne odločitve v kibernetski varnosti

3. predavanje   Odkrijte in eliminirajte notranje varnostne grožnje

4.predavanje    Kako dobro poznate svojega sovražnika?

 

ADD na RISK konferenci 2017 s študijo primera o naprednem beleženju uporabniških aktivnosti z rešitvijo Observe IT

ADD se je v sklopu mednarodne varnostne konference RISK 2017, ki je potekala 15. in 16. 3. 2017 v Laškem, predstavil s predavanjem Observe IT: Nadzor uporabnikov v praksi. Ker je informacijska varnost izjemno pomemben dejavnik, je za dober pregled nad IT infrastrukturo pomembno imeti nadzor nad uporabniki in spremembami, ki jih ti naredijo. Rešitev Observe IT pa omogoča prav to.

add-risk-2017

Poleg "snemanja" aktivnosti Observe IT omogoča tudi napredno zaznavanje notranjih in zunanjih groženj, ki so praviloma posledica človeškega faktorja. S to rešitvijo je možno spremljati tudi delo na delovnih postajah, a mora biti taka implementacija skladna s standardi, regulativo in lokalno zakonodajo (ZVOP-1 - Zakon o varstvo osebnih podatkov).

V sklopu predavanja so slušatelji lahko prisluhnili praktičnim primerom implementacije pri strankah, vključno z razlogi zaradi katerih so stranke izbrale rešitev Observe IT. Med razlogi so npr. nadzor zunanjih IT izvajalcev, nadzor zaposlenih, ki imajo dostop do občutljivih osebnih podatkov, služi pa jim tudi kot orodje za iskanje potencialnih groženj ter vpeljavi sprememb, ki te grožnje odstranijo. V zaključnem delu predavanja pa so bili izpostavljeni zakonski izziv, saj je pri skrbni implementaciji Observe IT rešitve potrebno pomisliti tudi na področje zasebnosti zaposlenih na posameznem delovnem mestu. 

Power Bi webinar – od podatkov do napredne vizualizacije / 26.1.2017 ob 10.00

S pravimi orodji za analizo in prikaz poslovnih podatkov lahko ustvarite konkurenčno prednost in poiščete odgovore na svoja najbolj pereča vprašanja. Kako to doseči lahko odkrijete na brezplačnem webinarju Power BI - od podatkov do napredne vizualizacije, ki bo potekal 26. januarja 2017 ob 10.00 uri.

power-bi-webinar

Seminar bosta vodila Borut Olenik in Erik Hočevar, ki bosta predstavila kako lahko mala in srednje velika podjetja z orodjem Power BI enostavno in dosledno analizirajo velike količine poslovnih podatkov iz najrazličnejših virov znotraj in zunaj organizacij. Do teh podatkov lahko nato dostopajo na različnih napravah, pripravijo interaktivna poročila ali pa na eni sami nadzorni plošči spremljajo vse ključne podatke ter tako odkrijejo priložnosti za povečanje učinkovitosti in uspeh.

Kako se prijavim?
Na brezplačni webinar se lahko prijavite TUKAJ in tako svojemu podjetju zagotovite popolnoma nov pogled na podatke.

 

V rednem delovnemu času od 8.00 do 16.00 smo dosegljivi tudi preko telefona +386 1 479 00 11

  • ADD d.o.o.

Tbilisijska 85, 1000 Ljubljana

  • T: 01 479 00 11 | F: 01 423 50 85
  • Pišite nam
    Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • sledite nam