ADD s šestimi predavanji na NT Konferenci 2017, ki do 17.5.2017 poteka v Portorožu

 

V ADD-ju že vrsto let sodelujemo na Microsoftovi NT Konferenci, zato tudi na letošnji, ki poteka med 15. in 17.5.2017 v Portorožu, ne bomo izostali. Kot nosilec naslova Microsoftov partner leta 2016 za Slovenijo bomo udeležencem ponudili šest zanimivih in aktualnih predavanj.

add-ntk-2017-1

Prvo predavanje bo v torek, 16.5.2017 ob 13.45 v dvorani Adria 1 v sklopu katerega bosta Marko Škufca iz ADD-ja in Hermina Mencin iz JHL-ja na primeru Javnega holdinga Ljubljana predstavila implementacijo rešitve Power BI. Naslednjih pet predavanj pa bo v sredo, 17.5.2017. Boštjan Kustec bo ob 10.15 v dvorani Adria 2 govoril o mobilnem poslovnem poročanju, ob 12.15 bo Miha Petrač v dvorani Emerald 2 predstavil pomembnost zaščite dostopa do omrežij z rešitvami Aruba (HPE). Uroš Jemec se bo ob 13.15 v dvorani Adria 2 dotaknil analitike v oblaku. Ob isti uri bosta Andrej Kreuh iz ADD-ja in Tomaž Čebul iz Microsofta v dvorani Europa C predstavila koristi, ki jih za podjetje prinaša Azure Stack platforma. Za konec pa bo Borut Olenik ob 14.30 v dvorani Adria 2 spregovoril o platformi Pyramid Analytics.

add-ntk-2017

Podroben opis predavanj naših predavateljev

 

Power BI v živo! Primer uporabe v JHL

Torek od 13.45 do 14.45 / Adria 1 // Marko Škufca (ADD) in Hermina Mencin (JHL)

*V sklopu predavanja boste spoznali praktičen primer vpeljave Power BI v okolju Javnega Holdinga Ljubljana. Z vami bomo delili zgodbe, ki jih skrivajo podatki, izkušnje uvajanja in uporabe ter pogledali pod pokrov rešitve.

 

Mobilno poslovno poročanje

Sreda od 10.15 do 11.15 / Adria 2 // Boštjan Kustec

Predavanje bo osredotočeno na prikaz izgradnje in uporabe mobilnih poročil v Reporting services. Poročila so optimizirana za mobilne naprave in povezane z vašimi podatki (on-prem). Poročila uporabljajo različna vizualizacijska orodja za kakovosten prikaz podatkov. Z uporabo SQL Server Mobile Report Publisher lahko na enostaven in hiter način naredimo SQL Server Reporting Services mobilno poročilo, ki se prikaže na praktično vseh velikostih zaslona na isti način z uporabo fleksibilnih mobilnih elementov poročila.

 

Zaščita dostopa do omrežji – Aruba ClearPass

Sreda od 12.15 do 13.00 / Emerald 2 // Miha Petrač

V svetu mobilnosti in vedno širše uporabe IoT naprav se podjetja srečujejo z izzivi, kako ustrezno zavarovati dostop do omrežji. Kako vpeljati politiko dostopa glede na čas, lokacijo, tip naprave, … ? Porajajo se tudi vprašanja ali lahko, ter kako avtomatizirano reagiramo na zaznano anomalijo v omrežju ali na končnih napravah. Z rešitvami podjetja Aruba (HPE) bomo na predavanju pokazali (demo) in odgovorili na nekatera vprašanja in izzive, ki se porajajo pri uporabi mobilnih in IoT naprav.

 add-ntk2017-uros-jemec

Analitika v oblaku

Sreda od 13.15 do 14.15 / Adria 2 // Uroš Jemec

Zelo pereče vprašanje je ali je pravi čas, da postavimo podatkovno skladišče v oblaku. Microsoft nam ponuja veliko oblačnih storitev, ki nam omogočajo analizirati ogromne količine podatkov, ki so v osnovi zelo raznoliki. Uroš Jemec vam bo predstavil arhitekturo oblačnih storitev in razbil mite, zakaj postaviti podatkovno skladišče v oblaku. Predstavljeni pa bodo tudi primeri iz prakse.

 add-ntk2017-andrej-kreuh

Azure Stack v enterprise okoljih, da ali ne

Sreda od 13.15 do 14.15 / Europa C // Andrej Kreuh (ADD) in Tomaž Čebul (Microsoft)

Azure Stack je Azure razširitev za vaš podatkovni center. V predavanju si boste lahko ogledali, kaj prinaša Azure Stack paltforma ter kaj si lahko obetamo v prihodnosti. Odgovorili pa bomo tudi na različna vprašanja, med drugim tudi kako Azure Stack implementirati v vaš podatkovni center in kakšno bo licenciranje.

 add-ntk2017-borut-olenik

Pyramid Analytics - Governed Data Discovery and Analytics Platform

Sreda od 14.30 do 15.30 / Adria 2 // Borut Olenik

V poplavi vse večje količine podatkov in vse večjih sposobnosti končnih uporabnikov po raziskovanju in analiziranju podatkov so podatki postali zelo pomembni, tista največja prednost pa je, da imate podatke pred konkurenco. V poplavi informacij pa hitro pride do različnih ali celo napačnih interpretacij. Na predavanju si boste lahko ogledali kako s pomočjo platforme Pyramid Analytics zagotovimo končnemu uporabniku modeliranje, raziskovanje, integracijo ter deljenje analiz z ostalimi uporabniki. Po drugi strani pa poskrbimo tudi, da ima podjetje nadzor nad dostopnostjo do podatkov, podatkovnih modelov, varnostjo in sledljivostjo.

 

V rednem delovnemu času od 8.00 do 16.00 smo dosegljivi tudi preko telefona +386 1 479 00 11

  • ADD d.o.o.

Tbilisijska 85, 1000 Ljubljana

  • T: 01 479 00 11 | F: 01 423 50 85
  • Pišite nam
    Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • sledite nam