Na Microsoftovi NT konferenci 2019 smo predstavljali najnovejše trende informacijske tehnologije

 

Microsoftova NT konferenca 2019, ki je med 21. in 23. majem 2019 potekala v Portorožu, je ponovno ponudila najnovejše trende s področja tehnologije. ADD je bil na NT konferenci že tradicionalno prisoten kot eden od partnerjev, hkrati pa smo v sklopu petih strokovnih predavanj slušateljem ponudili vpogled v najnovejše trende s področja informacijske tehnologije.

MKF 0143 - Copy

V sklopu poslovnega dela NTK dogodka smo sodelovali z dvema tematskima predavanjema. Marko Škufca je v sklopu predavanja s področja energetike predstavil recept za vzpostavitev okolja, ki je prijazno do podatkov ter usmerjeno v postopno gradnjo moderne analitične platforme. Uroš Hribar, ki je predavanje posvetil proizvodnji, pa je z gostujočim predavateljem Miho Šebenikom iz Pivovarne Laško Union predstavil poslovno in operativno analitiko na primeru Pivovarne Laško Union. Izpostavila sta, da je uspeh v veliki meri odvisen od tega, kako so podjetja sposobna združiti dva zelo različna svetova - svet poslovanja in svet operativne analitike.

20190522 ph ksaversinkar NTK2019-8547-DSCF5549 - Copy

Jože Celestina je slušateljem predstavil prednosti, ki jih ponuja rešitev HPE SimpliVity, ki poenostavi združevanje agilnost in ekonomičnost oblaka z nadzorom in upravljanjem lokalne IT opreme. Uroš Jemec in Boris Vezenšek pa sta se posvetila konceptu izgradnje modernega podatkovnega skladišča v oblaku. Predstavila sta primer izgradnje podatkovnega skladišča v Microsoftovem oblaku in rešitev »ADD Azure Data Factory Framework« s katero uporabnik občutno pohitri razvoj podatkovnega skladišča ter olajša izvedbo rutinskih opravil.

20190522 ph ksaversinkar NTK2019-8545-DSCF5536 - Copy

Tretji in hkrati zadnji konferenčni dan je Tadej Bajc z gostujočim predavateljem Andrejem Feldinom iz Cetisa na primeru podjetja Cetis d. d. predstavil način dela s klasificiranjem dokumentov v paketu Microsoft 365. Pojasnil je, da z analiziranjem in vpogledom v pretok dokumentov le-tem sledimo in preprečimo uhajanje podatkov ter zlorab.

 

4. ADD dogodek Moderne IT rešitve je v začetku aprila 2019 predstavil novosti in trende pri uporabi IT rešitev

V četrtek, 4.4.2019 smo v hotelu Radisson Blu Plaza organizirali že 4. dogodek Moderne IT rešitve v sklopu katerega smo skupaj z našimi partnerji več kot 90-im slušateljem predstavili novosti in trende pri uporabi IT rešitev.

moderne-it-resitve-2019

Letošnji dogodek Moderne IT rešitve je bil poleg že dobro uveljavljenega infrastrukturnega področja, še posebej namenjen področju kibernetske varnosti. Zato so slušatelji še pred delitvijo v strokovna sklopa predavanj lahko prisluhnili predavanju Boštjana Špehonje iz SICEH-a z naslovom »Pogled na IKT okolje skozi oči etičnega hekerja«.

V vsakem od sklopov so slušatelji lahko prisluhnili šestim strokovnim predavanjem, ki smo jih pripravili v sodelovanju z našimi partnerji. V sklopu infrastrukturnih rešitev je bilo tako moč prisluhniti študiji primera HPE SimpliVity, trendom na področju virtualizacije, kako bi moralo izgledati sodobno delovno okolje in kakšni so zadnji trendi na področju podatkovnih centrov.

V sklopu mrežnih in varnostnih rešitev pa so slušatelji lahko prisluhnili predavanju zagotavljanja revizijske sledi na študiji primera Gen-I. Na primeru družbe Cimos je bila prikaza študija primera uporabe Wi-Fi omrežja v industrijskem okolju. Predstavljene so bile rešitve za zagotavljanje varnosti spletnih strani in portalov, rešitve za celovito upravljanje varnostnih groženj (SOC) ter performančno testiranje.

ADD je postal Veeam Cloud & Service Provider (VCSP)

Skrb za visoko raven storitve je eno naših ključnih vodil. Kot Veeam Gold partner smo lani za leto 2017 prejeli »The best Veeam SMB Partner of the year« v Adriatic regiji, pred kratkim pa smo postali tudi Veeam Cloud & Service Provider (VCSP).

veeam-cloud-connect

Varno shranjevanje pomembnih podatkov je ključen del poslovnega procesa. Ker je vedno več podatkov shranjenih v oblačnih storitvah, je izbira partnerja, ki opravlja tovrstno storitev izjemno pomembna. V ADD-ju zato svojim strankam ponujamo varno SSL varnostno kopiranje podatkov v naš podatkovni center s preizkušeno in zanesljivo storitev Veeam Cloud Connect, ki ponuja popoln nadzor nad podatki in skladnost z zakonodajo o varstvu osebnih podatkov.

Rešitev Veeam Cloud Connect ponuja zelo širok nabor možnih implementacij:
*Izdelavo varnostnih kopij podatkov v oblak (BaaS – Backup as a Servise)
*Replikacijo Hyper-V in VMware virtualnega okolja v oblak (DraaS – Disaster Recovery as a Servise)

Vse rešitve so možne na virtualnih platformah VMware in Hyper-V ter na fizičnih strežnikih Windows in Linux, katerih podatki so ščiteni prek Veeam backup agentov.

 

V sklopu rešitve ADD upravljanje backupa pa lahko kot Veeam Cloud & Service Provider svojim strankam ponudimo prevzem upravljanja Veeam rešitve in tako v celoti poskrbimo za varnostno kopiranje podatkov v našem varnem podatkovnem centru.

ADD je postal The Best Veeam SMB Partner of the year 2017 v Adriatic regiji

V sklopu Veeam Partner Summit 2018 dogodka, ki je sredi marca potekal v Opatiji, je ADD postal The Best Veeam SMB Partner of the year 2017 v Adriatic regiji.

veeam-add-partner-of-the-year-2017-1

Tako lahko s ponosom povemo, da smo trenutno najboljši Veeamov partner v nudenju rešitev majhnim in srednjim podjetjem v regiji. Plaketa, ki smo jo prejeli, kaže na veliko vloženega znanja in truda, a vsega skupaj ne bi bilo brez strank, ki so nam zaupale implementacijo Veeam rešitev. Zato se vsem iskreno zahvaljujemo.

 

 

veeam-add-partner-of-the-year-2017

Veeam Availability Platform rešitev različnim podjetjem omogoča, da njihovi poslovni procesi delujejo kontinuirano, brez nepotrebnih prekinitev. Zaradi svojih izjemnih zmožnosti prilagajanja potrebam strank, Veeam postaja eden vodilnih produktov varnostnega kopiranja virtualnih okolij. Ponaša se z enostavno namestitvijo in upravljanjem, omogoča izdelavo varnostnih kopij ter deduplikacijo. Sistem samodejno preverja zanesljivost arhiva, kar omogoča hitro in zanesljivo vzpostavitev delovanja iz varnostnih kopij. Z enostavnim prehajanjem med različnimi oblačnimi rešitvami je zagotovljena agilnost. Napredna analitika pa poskrbi za poglobljen vpogled v delovanje in omogoča optimizacijo delovanja ter skladnost z različnimi pravili (npr. GDPR).

 

V rednem delovnemu času od 8.00 do 16.00 smo dosegljivi tudi preko telefona +386 1 479 00 11

  • ADD d.o.o.

Tbilisijska 85, 1000 Ljubljana

  • T: 01 479 00 11 | F: 01 423 50 85
  • Pišite nam
    Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • sledite nam