Upravljanje podatkov

SODOBNA INFORMATIKA, PRIPRAVLJENA NA JUTRI

Podatki so jedro informacijskih sistemov in tudi v poslovnemu smislu zaklad. Njihovo hkratno uporabnost, razpoložljivost, varnost pred izgubo ali nepooblaščenim dostopom je potrebno prilagoditi poslovnim zahtevam in zmožnostim.

Današnji čas zahteva od posla sprotno prilagajanje in tej dinamiki mora slediti tudi podpora IT. Posebne rešitve, tehnološka špica, dajejo standardni opremi potrebno agilnost.

Sodobni trendi obvladovanja podatkov vključujejo rešitve IT, kot so: konsolidacija in virtualizacija opreme, učinkovite metode zmanjševanja učinkov neprestane rasti količine zbranih podatkov (deduplikacija), metode povečevanja varnosti ob zmanjšanih dodatnih procesnih obremenitvah in obsegu opreme.

... za več o posameznih segmentih napredne infrastrukture klikni na enega od spodnjih naslovov...

● Varnostno kopiranje podatkov

ADD ponuja številne rešitve za varnostno kopiranje podatkov, tako v klasični izvedbi z magnetotračnimi mediji, kot tudi sodobne rešitve z zapisom na diskovne medije. Ključni produkti rešitev so HP Data Protector, EMC2 Networker, EMC2 AVAMAR in EMC2 DataDomain.

Več o varnostnemu kopiranju podatkov


● Arhiviranje podatkov

Rešitve, ki jih ponuja ADD, so namenjene predvsem arhiviranju podatkov elektronske korespondence in datotečnih sistemov. Arhiviranje rešuje več ključnih problemov vsakega poslovnega okolja: urejuje hranjenje, zaščito in obvladovanje ekspotencialno naraščajoče količine elektronskih sporočil in pripadajočih dokumentov razbremenjuje sporočilni sistem tako, da se namesto obladovanju arhivskih podatkov ukvarja z osnovno funkcionalnostjo - distribucijo sporočil dviguje kvaliteto storitev in odpravlja količinske omejitve hranjenja podatkov v sporočilnih sistemih in množičnih datotečnih sistemih.

Ključni produkt rešitev je EMC2 SourceOne.

Več o arhiviranju podatkov

 

● Svetovanje

Računalniška infrastruktura je pojem, ki ga je praktično nemogoče obravnavati ločeno od podakov, ki so glavni smisel, razlog za obstoj in delovanje IT. Ko govorimo o opremi, imamo pravzaprav v mislih koliko podatkov oprema hrani, kako hitro jih premešča in enega pomnilnika v drugega, po kakšnih poteh se podatki premeščajo, komu in kakšnim napravam so namenjeni in na kako varen način in zanesljiv se vse to dogaja.

Uskladitev opreme, ki jo dobavljamo, tehničnih in organizacijskoh konceptov z vašimi poslovnimi potrebami in zmožnostmi - to je izziv za naše strokovnjake.
Vsakokratne modne besede informacijskega žargona, kot so v sedanjem času npr. cloud, outsourcing, virtualizacija, konsolidacija, TCO, optimizacija, dobivajo v naših nasvetih in dokumentih razumljivo in urejeno podobo.

Več o svetovanju

● Podatkovna skladišča

Posebej velika količina podatkov portebuje veliko skladišče, ki mora biti posebno, saj ni dovolj da je sposobno hranjenja velike mase podatkov. tako skladišče mora podatkom služiti z veliko hitrostjo in za ustrezno specifično ceno. Sodobna rešitev so vzporedna - paralelna skladišča. ADD je koncept rešitve paralelnega skladišča podatkov predstavil na NT konferenci 2013 na Bledu.

Več o rešitvi

V rednem delovnemu času od 8.00 do 16.00 smo dosegljivi tudi preko telefona +386 1 479 00 11

  • ADD d.o.o.

Tbilisijska 85, 1000 Ljubljana

  • T: 01 479 00 11 | F: 01 423 50 85
  • Pišite nam
    Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
  • sledite nam