MS System Center

Projekt obsega uvedbo rešitve za nadzor nad okoljem IT v realnem času s pomočjo orodja System Center Operations Manager 2013 SP1.
V okviru projekta bo vzpostavljen centraliziran ali distribuiran sistem, ki bo omogočal:

 • spremljanje delovanja in nadzor nad opremo:
 • ugotavljanje stanj, dogodkov in performans,
 • zbiranje podatkov o delovanju aplikacij na delovnih postajah,
 • alarmiranje in obveščanje,
 • raven storitve,
 • vodenje zbirke znanja,
 • izdelava kratkoročnih in dolgoročnih poročil o dogodkih, stanjih, performansah in razpoložljivosti,
 • delovanje v omrežjih z različno stopnjo varnosti (LAN, DMZ, WAN).

Uvedba sistema za upravljanje s storitvami IT proaktiven nadzor s procesi iz nabora dobrih praks ITIL, kot so upravljanje z incidenti, upravljanje s problemi, upravljanje z razpoložljivostjo, upravljanje z zmogljivostjo, upravljanje z nivojem storitev, upravljanje s spremembami, upravljanje s konfiguracijo. Del upravljanja s storitvami IT bo podprla programska oprema Microsoft System Center Operations Manager 2013 SP1 (OpsMgr).

Poleg nadzora sistemov na platformi Windows OpsMgr omogoča spremljanje non-Windows operacijskih sistemov ter mrežnih naprav. Z OpsMgr je načeloma mogoče nadzorovati katerokoli napravo, ki je priključena na omrežje in zapisuje informacije o spremembah stanja. OpsMgr podpira spremljanje non-Windows sistemov prek 3rd party paketov za upravljanje, protokola SNMP, prek Syslog-a (UNIX format dnevnika z dogodki) ali WS-management-a (na osnovi protokola SOAP).

OpsMgr omogoča učinkovito integracijo nadzornega sistema z zunanjimi sistemi, uvaja avtomatizme pri obveščanju, kreiranju incidentov ter dodatno omogoča samodejne korektivne ukrepe ter povezavo baz znanj.

OpsMgr ponuja možnost uvedbe modela distribuirane aplikacije in priprave lastnega paketa za upravljanje. Na ta način je organizaciji omogočen nadzor nad delovanjem in razpoložljivostjo tistih aplikacij, za katere paket za upravljanje ni pripravljen v naprej.

Spremljanje varnostnih dogodkov v informacijskem sistemu je ključnega pomena pri proaktivem zagotavljanju varnega informacijskega okolja, tako s stališča zaznavanja in preprečevanja nepooblaščenih dejanj kot izdelave celovite analize stanja varnosti v informacijskem okolju.

OpsMgr je odprta platforma, ki omogoča povezavo z različnimi ostalimi produkti. V ta namen ima OpsMgr vmesnik (connector framework) ki je spletna storitev, ki omogoča dvosmerno komunikacijo. Konektorje na ostale produkte izdeluje bodisi Microsoft, bodisi ostali proizvajalci.

Z uvedbo Microsoft System Center in OpsMgr kot ene od njegovih komponent organizacija sprejema izziv, da stremi k zagotavljanju celovite – »end-to-end« – rešitve za operativno upravljanje storitev IT v organizaciji in stremi k iniciativi dinamičnih sistemov (Dynamic Systems Initiative – DSI). Organizacija na ta način niža stroške lastništva informacijskega okolja in nudi boljšo podporo neprestano spreminjajočemu se poslovnemu okolju.

V rednem delovnemu času od 8.00 do 16.00 smo dosegljivi tudi preko telefona +386 1 479 00 11

 • ADD d.o.o.

Tbilisijska 85, 1000 Ljubljana

 • T: 01 479 00 11 | F: 01 423 50 85
 • Pišite nam
  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
 • sledite nam